Inspanningen geïntensiveerd om Thai Boxing wereldwijd te verbeteren

PERSBERICHT:

Pimol Srivikorn, adviseur van de premier en voorzitter van de subcommissie voor de promotie van de sportindustrie, heeft gemeld dat de druk om het Thaise boksen te verbeteren nu de zachte macht van het land goed vordert.

Hij verklaarde dat er pogingen zijn gedaan om de normen van Thaise boksinstructeurs te verhogen door middel van training en testen, waarbij internationale criteria zijn vastgesteld om Thaise boksinstructeurs in staat te stellen in het buitenland les te geven en inkomsten te genereren, waardoor waarde wordt toegevoegd aan het Thaise bokspersoneel.

De adviseur van de premier gaf verder aan dat de Sports Authority of Thailand (SAT) tegen maart meer gestandaardiseerde testcentra zal lanceren die namens de staat kwaliteitscertificeringen kunnen afgeven aan Thaise boksinstructeurs.

De certificering zal worden geverifieerd door de Board of Boxing Sport, de SAT, het Ministerie van Toerisme en Sport, het Ministerie van Vaardigheidsontwikkeling en het Ministerie van Arbeid. Deze centra zijn bedoeld om bekwame Muay Thai-instructeurs te produceren en zullen verspreid zijn over vijf provincies, die het hele land bestrijken, waaronder Chiang Mai, Songkhla, Nakhon Ratchasima, Chonburi en Bangkok.

Daarnaast noemde Pimol de oprichting van een centraal coördinatiecentrum om verbindingen te vergemakkelijken tussen Thaise boksinstructeurs die in het buitenland willen werken, buitenlanders die geïnteresseerd zijn in het leren van Thais boksen, en degenen die Thaise boksinstructeurs willen inhuren om les te geven.

Om de zachte kracht van het Thaise boksen te stimuleren, zullen er bovendien lessen worden georganiseerd met beroemde Thaise boksers om verschillende technieken te demonstreren en aan te leren in korte cursussen van één dag, te beginnen in Europa en het Midden-Oosten.

Pimol verklaarde ook dat in april acht gecertificeerde Thaise boksinstructeurs, zowel mannen als vrouwen, zullen worden gestuurd om Thais boksen te onderwijzen aan het Saoedi-Arabische leger en nationale boksatleten, na een verzoek via de Thaise ambassade in Riyad. Elke instructeur verdient tussen de 80,000 en 120,000 baht per maand, afhankelijk van hun ervaring en prestaties.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.