UPDATE: Vijf buitenlandse verdachten proberen naar verluidt Russen af ​​te persen in Phuket in hechtenis

Phuket -

Vijf buitenlandse verdachten zitten vast nadat ze betrokken zouden zijn geweest bij een afpersingspoging op een Russisch echtpaar vanwege cryptovaluta.

Ons vorige verhaal

Een groep Russische mannen zou een Russisch echtpaar hebben bedreigd en hen tegen hun wil in een busje hebben meegenomen in een poging hen voor 30 miljoen Baht in Bitcoins in Phuket af te persen.

Nu voor de update:

De provinciale politie van Phuket vertelde de Phuket Express dat vijf mannelijke buitenlandse verdachten nu in hechtenis zitten. Twee van hen werden opgepakt op de internationale luchthaven van Phuket.

De politie noemde de laatst aangehouden verdachte alleen de heer Alan. In zijn SUV vond de politie een mes en een schaar. Volgens de Associated Thai Press is hij degene die opdracht heeft gegeven tot de afpersingspoging op het Russische echtpaar. Hij werd betrapt in een massagewinkel in Patong.

Alle vijf de buitenlandse verdachten hebben geen verklaringen afgelegd en naar verluidt spreken ze helemaal niet met de politie. De politie verzamelt meer bewijsmateriaal om verdere juridische stappen tegen de verdachten te kunnen verzoeken.

Het was niet bekend of een van de verdachten onmiddellijk juridisch vertegenwoordigd was of een advocaat zocht.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.