Twee mensen gearresteerd met 110 e-sigaretten en 14,000 illegale sigaretten in de stad Phuket

Phuket -

Twee verdachten werden gearresteerd in een winkel in Phuket Town met 110 e-sigaretten en 4,000 dozen illegale sigaretten.

Een team van het Phuket City District Office inspecteerde donderdag (2 februari) een kleine winkel in het subdistrict Talad Yai. De inspectie kwam nadat ze veel klachten hadden ontvangen van bezorgde burgers dat de winkel illegale artikelen verkocht. Er werd door het provinciale gerechtshof van Phuket een huiszoekingsbevel uitgevaardigd voor de winkel.

Aan de voorkant van de winkel vonden ambtenaren onder een zeildoek alleen kattenvoer en drinkwater. Maar dieper in de winkel lagen 110 e-sigaretten en 4,001 dozen met illegale sigaretten. Een winkeleigenaar en een kassier werden gearresteerd, maar ambtenaren maakten hun persoonlijke gegevens niet aan de pers bekend.

De twee verdachten werden naar het politiebureau van Phuket City gebracht waar ze werden beschuldigd van illegaal bezit van onbetaalde belastingartikelen, het verkopen van onbetaalde belastingartikelen, het verbergen van onbetaalde belastingartikelen en het verkopen van illegale e-sigaretten.

De Phuket Express merkte op dat dit dezelfde winkel is die sinds vorig jaar vele malen werd overvallen voordat ze keer op keer weer opengingen. Volgens het personeel van het Phuket City District Office had de winkel onlangs geprobeerd kattenvoer en water aan de voorkant van de locatie te plaatsen om de autoriteiten in verwarring te brengen, maar dat werkte niet.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.