Eenentwintig gokkers gearresteerd in Phuket wegens gokken op hanengevechten

Phuket -

Eenentwintig mensen werden in Rassada gearresteerd nadat ze betrapt waren op het kijken naar een hanengevechtprogramma en gokken.

Administratieve functionarissen van het Phuket City District Office vertelden de Phuket Express dat zij en de Phuket City Police eerder deze week 21 verdachten hebben gearresteerd in een huis in het Rassada-subdistrict, Mueang Phuket.

Ze werden aangetroffen tijdens het kijken naar een hanengevecht op een televisie en tijdens het gokken. Ze werden naar het politiebureau van Phuket City gebracht. Zij worden beschuldigd van deelname aan illegaal gokken (hanengevechten via televisie).

De Phuket Express merkt op dat Thailand enkele van de strengste wetten ter wereld heeft op het gebied van gokken en zelfs privé gokken thuis. Hanengevechten zijn echter legaal in Thailand en worden beschouwd als een cultureel erfgoed, ondanks vele pogingen van verschillende dierenrechtengroepen, waarvan de meeste zijnde westerse NGO’s, om de praktijk te verbieden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.