Russische mannen zouden een Russisch echtpaar hebben bedreigd met Bitcoins in Phuket

Phuket -

Een groep Russische mannen zou een Russisch echtpaar hebben bedreigd en hen tegen hun wil in een busje hebben meegenomen in een poging hen voor 30 miljoen Baht in Bitcoins in Phuket af te persen.

Woensdagavond 191 januari werd het Politiemeldpunt 31 op de hoogte gebracht van het incidentst) op het Lor Rong-kruispunt in het subdistrict Talad Yai van Phuket Town. Een Russisch echtpaar wier namen voor hun bescherming geheim waren gehouden, vertelde de Thaise politie dat er een groep Russen was die hen tegen hun wil in een busje hadden meegenomen. Vervolgens dreigden de verdachten het echtpaar om 30 miljoen baht aan Bitcoins naar hen over te maken. Ze waren bang dat die Russen hen zouden aanvallen als ze niet meededen.

De slachtoffers stemden ermee in om te doen wat de verdachten wilden en nadat ze het geld hadden overgemaakt, werden ze een kilometer van de plaats delict vrijgelaten uit het busje. Ze raakten niet gewond. Het Russische echtpaar diende vervolgens een proces-verbaal op bij de politie van Phuket.

Het echtpaar vertelde de politie van Phuket dat ze de Russische verdachten nog nooit eerder hadden ontmoet en dat het slechts toeristen waren die midden vorige maand in Phuket aankwamen. De politie van Regio 8 is op jacht naar de verdachten, maar doet ook onderzoek om vast te stellen hoe de verdachten wisten dat de slachtoffers een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin hadden en waarom de slachtoffers schijnbaar specifiek het doelwit waren.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.