Mening: Ja, het is tijd om meer landen een visum voor 90 dagen te geven bij binnenkomst in Thailand

Eerder deze week rapporteerden TPN Media en enkele andere Thaise media een voorstel dat voor een keer een bijna universeel positieve reactie kreeg van onze lezers.

Dat voorstel, ingediend door de Tourism Authority of Thailand, is om veel meer landen een verblijf van 90 dagen in Thailand toe te staan ​​met een Visa Waiver bij aankomst, wat we hier hebben gemeld.

Momenteel alleen de Russen hebben een soortgelijk programma van dezelfde lengte, dat grotendeels te danken was aan een wederkerige overeenkomst tussen de twee landen waardoor Thaise onderdanen ook tot 90 dagen Rusland kunnen binnenkomen met een visumvrijstelling. Deze overeenkomst kwam vorig jaar grotendeels tot stand vanwege de neutraliteit van Thailand tussen de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.

Onlangs China heeft een soortgelijke overeenkomst met Thailand getekend, maar voor minder dagen, zoals we hier meldden, en is bedoeld om hopelijk het achterblijvende Chinese toerisme een impuls te geven.

Nu, met het meest recente voorstel, hebben veel van onze lezers uit landen als Groot-Brittannië, Amerika, Australië en nog veel meer de hoop gewekt dat er een soortgelijk programma voor hen komt.

Laten we duidelijk zijn: dit is slechts een voorstel. Er is geen enkele garantie dat het voorstel zal slagen. We vermelden dit zodat mensen ons niet voortdurend vragen wanneer de verlengde visumvrijstelling ingaat.

Om goedgekeurd te worden heeft het voorstel goedkeuring nodig van meerdere takken van de Thaise regering, maar met name van het Thaise kabinet. Het is ook belangrijk op te merken dat, hoewel Thailand diep hoopt op een wederkerig voorstel voor zijn eigen burgers aan landen waar zij 90 dagen naar Thailand mogen komen, dit waarschijnlijk niet zal gebeuren, vooral niet met landen als de VS.

Dit gebrek aan een wederkerig voorstel is in het verleden voor veel landen een grote wegversperring geweest voor langere visumvrijstellingen. Er wordt echter gewerkt aan het toestaan ​​van Schengenvisa aan Thaise onderdanen voor Europa met ontheffingen, maar nogmaals, het zijn op dit moment vooral voorstellen.

Ongeacht eventuele wederkerige programma's of niet, de Thaise economie is nog steeds aan het herbouwen nadat de Covid-19-pandemie de toeristische sector ongeveer tweeënhalf jaar lang heeft verwoest. Een groot aantal bezoekers zou graag langer in Thailand willen blijven met een toeristenvisum van 90 dagen en niet te maken krijgen met bezoeken aan de immigratiedienst, lange wachtrijen, intimiderend papierwerk en vele andere obstakels voor een langer verblijf.

Dit zou het leven ook veel gemakkelijker maken voor onze parttime expats die 3 tot 6 maanden per jaar komen verblijven.

Een dergelijke uitbreiding zou ook de hoeveelheid werk die immigratie moet doen aanzienlijk verminderen en de wachtrijen bij Chonburi Immigratie en andere populaire kantoren in toeristische gebieden verkleinen. Hierdoor zouden de kantoren zich kunnen concentreren op urgentere kwesties.

Deze strategie sluit ook aan bij de Thaise immigratiedienst, waarbij expats worden aangemoedigd en aangespoord om hun 90-daagse check-ins online te melden in plaats van persoonlijk, zoals we hier meldden.

Kortom, de auteur is van mening dat het verlengen van de visumvrijstelling van 90 dagen bij aankomst voor veel meer landen allang had moeten gebeuren en voor veel van onze lezers ongelooflijk welkom zou zijn.

Wat denk je? Vertel het ons op sociale media of mail ons op [e-mail beveiligd]

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.