Britse leraar die naar verluidt een minderjarige heeft meegenomen en haar heeft lastiggevallen in Phuket, gearresteerd in Chiang Mai

Thailand -

Een Britse lerares die naar verluidt een minderjarige bij haar voogden had weggehaald en haar vele jaren geleden in Phuket had lastiggevallen, werd in Chiang Mai gearresteerd.

Het immigratiebureau vertelde de Phuket Express dat ze deze week de heer Taylor (alias), 38, een Britse staatsburger, in het district Mueang Chiang Mai hebben gearresteerd. Het arrestatiebevel werd vorige maand, op 12 januari, uitgevaardigd door het provinciale gerechtshof van Phuketth.

Hij wordt ervan beschuldigd een minderjarige van meer dan 15 jaar oud, maar niet ouder dan 18 jaar, zonder geldige reden en voor obscene doeleinden van haar ouders of voogd te hebben weggenomen. Hij werd teruggebracht naar het politiebureau van Chalong in Phuket.

De arrestatie kwam na een periode in 2014-2015 toen de heer Taylor, die in Thailand woonde, als leraar werkte op een internationale school in Phuket. Hij zou op 16 december tweemaal een 6-jarige vrouwelijke buitenlandse studente van dezelfde school voor obscene doeleinden hebben meegenomen naar een huis in Chalong.th, 2014 en in april 2015 's nachts.

Nadat de ouders van het meisje en de school erachter kwamen, beëindigden ze zijn contract om les te geven op de school. Haar ouders hebben ook aangifte gedaan bij de politie van Chalong. De heer Taylor verbleef sinds 2016 in Chiang Mai voordat hij werd gearresteerd.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.