De Thaise Toeristische Autoriteit stelt een visumvrij verblijf van 90 dagen voor voor meer landen, gericht op westerse landen

Nationaal—

Op 29 januari 2024 verklaarden Thaise nationale media dat de Tourism Authority of Thailand (TAT) de Thaise regering had verzocht de visumvrije verblijfsduur voor langeafstandstoeristen, inclusief die uit de Verenigde Staten en Europa, te verlengen tot 90 dagen. de nationale inkomsten op lange afstanden verhogen tot 40% in 2024.

De heer Siripakorn Cheawsamoot, de vice-gouverneur van de TAT voor Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika, benadrukte dat visa voor een langere duur zouden bijdragen aan een toename van de gemiddelde verblijfsduur en de uitgaven per reis zouden maximaliseren.

Thailand verleent momenteel bij aankomst toeristenvisa aan onderdanen van meer dan 60 landen, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Scandinavische landen. Voor de meeste hiervan is echter een reis naar Immigratie nodig voor de verlenging ervan. Het voorstel zou een programma zijn dat vergelijkbaar is met dat van Rusland momenteel, waarbij aankomsten uit bepaalde landen zouden bij aankomst in Thailand automatisch een langer verblijf krijgen.

Voorheen kwamen de meeste bezoekers in aanmerking voor een verblijf van 30 dagen voordat ze een visumaanvraag nodig hadden.

Siripakorn merkte het succes op van het uitgebreide visumprogramma onder Russische toeristen, die in november 90 tijdelijk een verblijf van 2023 dagen kregen. Ruim 100,000 buitenlandse toeristen vroegen een visum aan dat in 60 een verblijf van 2023 dagen in Thailand mogelijk maakte, waarvan de meerderheid afkomstig was uit de VS, Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland.

Anticiperend op positieve economische gevolgen schatte Siripakorn dat een verlenging van het verblijf in het hele land minstens een miljoen kamernachten zou kunnen opleveren bij hotels.

De TAT heeft ook goedkeuring gevraagd aan de National Tourism Policy Committee om andere reizigersvriendelijke maatregelen tot het einde van het jaar te verlengen.

Deze maatregelen omvatten de opschorting van TM6-formulieren aan de grensovergangen tussen Thailand en Maleisië, een visumvrij verblijf van 30 dagen voor Kazachse toeristen en de voortzetting van het visumvrije verblijf van 90 dagen voor Russen.

Siripakorn schetste het doel van de TAT om in 10 2024 miljoen langeafstandstoeristen aan te trekken, wat neerkomt op bijna 30% van de verwachte 35 miljoen buitenlandse toeristen. Vóór de pandemie in 2019 ontving Thailand 9 miljoen langeafstandstoeristen, goed voor 23% van het totale aantal buitenlandse bezoekers van 40 miljoen, waarbij hun inkomsten 33% vertegenwoordigden van de in totaal 1.9 biljoen baht.

Ondanks geopolitieke spanningen en economische uitdagingen sprak Siripakorn zijn vertrouwen uit in het feit dat het overzeese toerisme van cruciaal belang blijft voor Europese reizigers. De langeafstandsvluchten naar Thailand zijn deze winter verbeterd tot 80% van het niveau van vóór de pandemie, wat heeft bijgedragen aan een verwachte toename van het aantal aankomsten.

De TAT was van plan internationale luchtvaartmaatschappijen aan te moedigen nieuwe routes aan te leggen naar minder drukke luchthavens in bestemmingen als Surat Thani, U-tapao in Chon Buri, Krabi en Chiang Mai.

Siripakorn verwachtte dat een aantal grote markten, waaronder Rusland, de VS, Groot-Brittannië en Duitsland, dit jaar de grens van 1 miljoen toeristen zouden overschrijden, terwijl Rusland mogelijk 2 miljoen toeristen zou bereiken.

Ondertussen China en Thailand zijn onlangs tot overeenstemming gekomen over een wederzijds visumvrij akkoord, zoals we hier hebben besproken.

Op dit moment is het belangrijk op te merken dat dit slechts een voorstel is en goedkeuring van het Thaise kabinet nodig heeft om te worden verwerkt en van kracht te worden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.