Suvarnabhumi Airport verwacht een toename van het passagiersverkeer tijdens Chinees Nieuwjaar

PERSBERICHT:

Suvarnabhumi International Airport verwacht in totaal 2.36 miljoen passagiers die via de luchthaven zullen reizen tijdens het Chinese Nieuwjaarsfestival van 4 tot 16 februari, met een gemiddelde van ongeveer 182,000 mensen per dag.

De luchthaven schat dat dit 1.94 miljoen internationale passagiers betreft, zowel aankomsten als vertrekken, en ongeveer 417,000 binnenlandse passagiers, een stijging van 32.73% ten opzichte van het festival van vorig jaar.

De luchthaven verwacht in deze periode ook bijna 13,000 vluchten, gemiddeld 990 vluchten per dag, een stijging van 19.99% ten opzichte van het vorige Chinese Nieuwjaar. Dit omvat 10 luchtvaartmaatschappijen die extra vluchten en charterdiensten aanvragen, in totaal 226 vluchten.

De top drie luchtvaartmaatschappijen die de meeste extra vluchten aanvragen, zowel aankomst als vertrek, zijn Bangkok Airways met 73 vluchten, Thai Vietjet met 42 vluchten en Shanghai Airlines met 26 vluchten, een stijging van 91.53% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Daarnaast implementeert Suvarnabhumi Airport het beleid van het ministerie van Transport om reizen tijdens het Chinese Nieuwjaar te vergemakkelijken. Dit omvat onder meer het voorbereiden van Chineestalige tolken om op verzoek overheidsinstanties of luchtvaartmaatschappijen te ondersteunen, het coördineren met winkel- en restaurantexploitanten om Chineestalige bewegwijzering te creëren om het gebruik van de service voor Chinese passagiers te vergemakkelijken, en het garanderen van maximale efficiëntie bij het faciliteren van passagiers.

De luchthaven moedigt passagiers ook aan om gebruik te maken van het geautomatiseerde inchecksysteem en het geautomatiseerde bagageafgiftesysteem, waardoor passagiers een alternatief krijgen om in te checken en bagage in te laden zonder te hoeven wachten bij de balies van luchtvaartmaatschappijen.

Bovendien worden passagiers dringend verzocht om de mobiele applicatie “SAWASDEE by AOT” te bekijken, waarmee passagiers eenvoudig hun reizen kunnen plannen en toegang krijgen tot verschillende luchthavendiensten voor extra gemak en snelheid.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.