Lederschildpad zeeschildpad legt eieren op het strand in Phang Nga

Phang Nga-

Een moeder-lederschildpad legde eieren op een strand in het Thaise Mueang-district.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat dit dinsdag (30 januari) is gebeurdth) vond een plaatselijke bewoner een moeder-lederschildpad die eieren legde op het Tha Rai-strand in het subdistrict Na Toei.

De DMCR vond eieren in het nest, maar het aantal eieren was op het moment van schrijven nog niet vrijgegeven. Om te voorkomen dat de eieren last zouden krijgen van andere dieren, hebben ze een tijdelijk hek gemaakt. Het gebied werd niet beïnvloed door zeewater. De DMCR verklaarde dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.