Australiër die te lang in Phuket bleef, eindelijk terug naar huis

Phuket-

Een Australische man die zijn visum te lang had overschreden, is eindelijk teruggekeerd naar zijn huis nadat hij in financiële problemen was geraakt, zeggen functionarissen van Phuket.

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week op de hoogte waren gebracht dat een dronken buitenlandse man zich bij een PR-balie op de internationale vertrekterminal van Phuket International Airport bevond en problemen had om Thailand te verlaten omdat hij te lang bleef en financiële problemen ondervond. .

Hij werd alleen geïdentificeerd als een 44-jarige Australische man. Hij had een gevechtsticket terug naar zijn huis, maar Phuket Immigratie op de luchthaven ontdekte dat hij zijn visum met 22 dagen had overschreden. Hij moest 500 baht per dag betalen voor de overschrijding van de toegestane verblijfsduur, in totaal 11,000 baht, maar hij verklaarde dat hij nog maar 8,000 baht over had nadat zijn portemonnee zou zijn gestolen. Hij vertelde de immigratiedienst dat hij aangifte had gedaan bij de politie over de gestolen portemonnee, in de hoop dat dit hem een ​​uitzondering zou geven om weg te vliegen, maar immigratieambtenaren zeiden dat dit in strijd zou zijn met het beleid.

Ook kon hij geen geld opnemen van een internationale bankrekening. De toeristenpolitie van Phuket nam contact op met het Australische consulaat om te helpen contact op te nemen met de bank en familieleden en de Australische man kreeg het advies om in een nabijgelegen hotel te wachten.

Met de hulp van het Australische consulaat kon de man gelukkig geld inzamelen om de immigratie te betalen en naar huis terug te keren, hoewel hij permanent een stempel voor te lang verblijf in zijn paspoort en immigratiegegevens zou hebben.

De man legde aan de media niet uit waarom hij de verblijfsduur van drie weken had overschreden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.