AOT versnelt de bouw van Andaman Airport

PERSBERICHT:

Airports of Thailand Public Company Limited (AOT) versnelt de bouw van de nieuwe Andaman International Airport, bedoeld als een directe langeafstandsvluchthub in de zuidelijke regio van Thailand.
Minister van Transport Suriya Juangroongruangkit heeft onlangs de voortgang geïnspecteerd van de luchthaven in de provincie Phang Nga, die de tweede luchthaven van Phuket zal worden, en heeft stappen ondernomen om de lokale transportinfrastructuur te verbeteren.

 

De ontwikkeling van de Andaman International Airport, die zich momenteel in de tweede fase bevindt, is bedoeld als aanvulling op de luchthaven van Phuket. Nu beide luchthavens operationeel zijn, wordt verwacht dat ze jaarlijks gezamenlijk tot 18 miljoen passagiers kunnen verwerken, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 12.5 miljoen die momenteel alleen door Phuket Airport worden beheerd.

 

Het plan is dat Andaman International Airport zich gaat concentreren op directe internationale langeafstandsvluchten, terwijl Phuket Airport binnenlandse en korte internationale vluchten zal verzorgen. Suriya heeft ook de noodzaak benadrukt van een verbeterde infrastructuur voor vervoer over land om de twee luchthavens met elkaar te verbinden, waardoor het passagiersgemak wordt vergroot.

 

Adjunct-AOT-directeur Kirati Kitmanawat verklaarde dat de AOT zal handelen naar de richtlijnen van de minister van Transport. De twee luchthavens liggen ongeveer 23.4 kilometer uit elkaar, waarbij de reis ertussen via de Sarasin-brug minder dan 20 minuten duurt.

 

Phuket Airport, met zijn enkele landingsbaan en 25 platformen, biedt momenteel plaats aan maximaal 20 vluchten per uur. Plannen om deze capaciteit uit te breiden werden gehinderd door ruimtegebrek, wat leidde tot de beslissing om een ​​tweede luchthaven te bouwen. Volgens een rapport van het Center for Aviation wordt de internationale luchthaven Andaman naar verwachting in 2031 geopend.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.