Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: luchthavens vertraagd na crashes van biometrische systemen, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 22 januari tot zondag 28 januari 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Een lichaam werd uiteengereten gevonden in een vriezer van een gebouw in Bang Khun Thian.

Onder het bed vonden onderzoekers een elektrische zaag. De verdachten waren naar verluidt twee Indiase mannen die sindsdien Thailand hebben verlaten, zoals hieronder te zien is.

2. Indiase verdachten vluchten naar India na gruwelijke moord op man uit Myanmar in Bangkok.

Ze werden geïdentificeerd als de heer Sundaravel Pragadeesh Kumar, een 23-jarige Indiase eigenaar van een wervingsbedrijf dat met arbeidsmigranten werkte, en de heer Gunalan Deivasigamani, een Indiase medeplichtige. Voor hen werd een Interpol Red Alert gelanceerd.

3. Thaise nationale media meldden dat het Thaise Constitutionele Hof een hoorzitting heeft gepland om een ​​uitspraak te doen over de zaak van de heer Pita Limjaroenrat, de voormalige leider van de Move Forward Party en premierskandidaat, over het bezit van 42,000 aandelen in mediabedrijf ITV plc.

Pita ging weer aan het werk als parlementslid bij het Parlement en kreeg goedkeuring.

4. Thaise nationale media meldden dat een biometrisch systeem dat door het Thaise Immigratiebureau werd gebruikt, was neergestort op de internationale luchthaven Suvarnabhumi, waardoor een lange rij wachtende passagiers ontstond.

Veel passagiers stonden in lange rijen bij de controleposten. Dit gebeurde ook op de luchthaven van Phuket.

5. Het Trat Coastal Aquaculture Research and Development Center (CARDC) ontving een noodrapport van een speedboot die in aanvaring kwam met een rif en een scheepswrak veroorzaakte op 16 mijl afstand van het Laem Thian-gebied, Koh Kood, Trat.

Twaalf toeristen en drie bemanningsleden werden met succes gered en overgebracht naar het Koh Kood-ziekenhuis.

6. Politieagenten in Chiang Dao ontvingen een melding van een vrijwilliger van de Swiss Wildlife Foundation die een arm verloor tijdens het voeren van een zwarte beer in een hok in Chiang Dao, Chiang Mai.

Er werd gemeld dat de zwarte beer sinds 1993 legaal werd gehouden bij de Chiang Dao Wildlife Foundation. De vrijwilliger zou zijn eigen arm hebben afgesneden om te ontsnappen.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.