Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: buitenlanders gearresteerd wegens diefstal en gokken, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 22 januari tot en met zondag 28 januari 2024.

  1. De politie deed een inval in een villa waar ze vijf Russen ontdekten die poker en gokken speelden in Rawai, Mueang Phuket.

De verdachten gaven tegenover de politie toe dat ze poker speelden en gokten met valutachips om deze in te wisselen voor crypto.

2. Een Israëlische man die zijn verblijfsduur had overschreden, werd gearresteerd nadat hij naar verluidt had geprobeerd een potentieel slachtoffer te beroven bij een wisselkantoor in Patong.

De Israëlische man gaf toe dat hij probeerde te stelen van het slachtoffer, maar hij beweerde dat hij het slachtoffer niet had aangevallen.

3. Een gezochte Belg/Marokkaan die als DJ in Patong werkte, werd gearresteerd nadat hij naar verluidt betrokken was bij een poging tot moord in zijn thuisland.

De heer Achmal was Thailand vele malen binnengekomen met zijn Belgische paspoort. Daarna stapte hij over op zijn Marokkaans paspoort. Hij verbleef in Bangkok, Sisaket, (noordoost) en Phuket.

4. In Patong is een Britse man gearresteerd met een paddo. Paddo's worden in Thailand vermeld als illegale categorie 5-medicijnen.

Bij hem werd 1.10 gram van een paddo in beslag genomen.

5. Een jonge Duitse man werd gearresteerd nadat hij 86,000 baht had gestolen uit een hotel in Patong.

De verdachte bedekte zijn gezicht niet en keek zelfs naar een CCTV-camera in de buurt voordat hij wegliep. Hij was geen klant van het hotel.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.