Thailand en China sluiten een visumvrije overeenkomst om het toerisme te stimuleren en de bilaterale banden te versterken

nationaal —

Thailand en China hebben een overeenkomst bereikt om af te zien van de visumplicht voor hun burgers, een stap gericht op het stimuleren van reizen en toerisme tussen de twee landen.

Volgens rapporten vond de ondertekening van de wederzijdse visumvrijstellingsovereenkomst, die op 1 maart in werking treedt, onlangs plaats tussen minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-nukara en zijn Chinese tegenhanger, Wang Yi.

Het nieuwe visumvrije beleid zal naar verwachting de uitwisselingen tussen mensen bevorderen en bijdragen aan het herstel van de Thaise toeristische sector, van oudsher een sleutelcomponent van de op een na grootste economie van Zuidoost-Azië.

Chinese staatsburgers vormen de grootste groep bezoekers aan Thailand. De COVID-19-pandemie heeft echter geresulteerd in een scherpe daling van het aantal bezoekers uit de grootste economie van Azië naar Thailand, van 11 miljoen in 2019 naar slechts 3.5 miljoen vorig jaar.

Naast de visumovereenkomst hebben zowel China als Thailand zich ertoe verbonden de aanleg van de spoorlijn China-Thailand te versnellen en samen te werken in de strijd tegen grensoverschrijdende misdaden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.