Phatthalung kampt met de ergste overstromingen in 43 jaar

Phatthalung, Zuid-Thailand–

Phatthalung heeft te maken gehad met de ergste overstromingen in 43 jaar, zeggen lokale bewoners.

Na zware regen gedurende vele uren op donderdag (25 januarith), troffen plotselinge overstromingen vanuit het Banthat-gebergte Phatthalung. Zeven dorpen en veel dierenboerderijen zijn overstroomd.

Meer dan 500 gezinnen lijden onder de gevolgen van de overstroming, vooral in de districten Kong Hra, Sri Nakharin en Tamod. De waterstanden waren tot vier meter hoog in het subdistrict Lamsin, Sri Nakharin, waar lokale wegen geblokkeerd waren door de overstromingen.

De heer Somkit Chongpitak, 69, een inwoner van het gebied, zei dat er 43 jaar geleden een grote overstroming was, maar deze keer is het nog erger dan voorheen.

Lokale autoriteiten inspecteerden de overstroomde gebieden in de provincie en hielpen de slachtoffers van de overstromingen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.