Vlamkwallenwaarschuwing op eiland in Krabi

Krabi-

Zwemmers worden gewaarschuwd voor vlamkwallen op een eiland in Krabi.

Een medewerker van het Koh Lanta National Park vertelde dat donderdag (25 januari) aan de Phuket Expressth) vonden ze veel vlamkwallen (Pelagia Panopyra) vlakbij het strand van Rok Island. Op sommige plekken in de buurt van het strand zijn rode vlaggen geplaatst om zwemmers te waarschuwen.

Vlamkwallen worden vooral in deze tijd van het jaar gevonden, wanneer ze door sterke golven worden grootgebracht.

Als een zwemmer is gestoken, kunnen zeewater en azijn, indien beschikbaar, worden gebruikt om de aangetaste huid te wassen. Zwemmers worden gewaarschuwd de aangetaste huid niet te wassen met drinkwater of alcohol om allergische reacties te voorkomen.

Na het gebruik van azijn of zeewater moet een gestoken zwemmer gedurende 20 minuten wat heet water gebruiken om het getroffen gebied te bedekken om de pijn te verlichten en vervolgens een arts raadplegen zodra deze beschikbaar is.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.