Twee Kratom-sapproducenten en -verkopers gearresteerd in Thalang

Thalang-

De politie arresteerde twee Kratom-sapproducenten en -verkopers in een plaatselijke supermarkt in Thalang.

Onze eerdere verhalen:

Op 20 januari 2024 arresteerde de onderzoekspolitie van Phuket een kratomsapverkoper met in totaal 315 flessen in Moo 5, Ratsada, Mueang, Phuket.

De politie van Phuket is doorgegaan met het arresteren van meer Kratom-sapverkopers.

De politie arresteerde twee Kratom-sapverkopers in een plaatselijke supermarkt in Patong.

Nu voor de update:

Agenten van het administratieve kantoor van Phuket vertelden de Phuket Express dat ze eerder deze week twee mannelijke Kratom-sapverkopers hadden gearresteerd bij lokale supermarkten in het subdistrict Sri Soonthorn. Bij hen werden in totaal 42 flessen kratomsap en twee enorme potten kokend kratomsap in beslag genomen.

Ze werden naar het politiebureau van Thalang gebracht, waar ze werden beschuldigd van het verkopen van kratomsap in flessen zonder wettelijke toestemming. Eén van hen wordt geconfronteerd met aanvullende aanklachten wegens het illegaal produceren van kratomsap voor de verkoop. De politie heeft de persoonlijke gegevens van de verdachten niet vrijgegeven.

De Phuket Express merkte op dat Kratom-sap geen ingrediënt mag zijn of gemengd mag worden met ander voedsel of sap dat te koop is. Zelfs puur Kratom-sap in een fles mag dus niet worden verkocht, vooral niet op openbare straten. Kratom werd in 2021 gedecriminaliseerd, maar het is niet bedoeld om te worden gemengd in verdovende cocktails; alleen het gebruik van het blad is technisch legaal.

Iedereen die de wet overtreedt, kan een gevangenisstraf krijgen van zes maanden tot twee jaar of een boete van 5,000 baht tot 20,000 baht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.