Thailand dringt er bij expats en bezoekers die langer verblijven op aan om de “nieuwe en verbeterde” online website voor 90 dagen inchecken te proberen

Nationaal—

Om 10:00 uur, op 22 januari 2024, Pol. Luitenant-generaal Ittipol Ittisaranachai, hoofd van de Thaise immigratiepolitie, sprak publiekelijk over de dienst “Online melding van een verblijf van meer dan 90 dagen in Thailand” volgens het beleid van de Thaise overheid om buitenlanders met een lang visum te faciliteren.

De heer Srettha Thavisin, de Thaise premier en minister van Financiën, heeft onlangs een beleid uitgevaardigd om de economie te stimuleren en de toeristische waarden te ondersteunen om buitenlandse toeristen en investeerders naar Thailand te trekken.
De online meldingsservice van 90 dagen zou buitenlandse zakenlieden en expats in staat stellen het meldingsproces te vergemakkelijken wanneer ze langer dan 90 dagen in Thailand verblijven, aldus Pol. Luitenant-generaal Ittipol.

TPN-media merkt op dat deze online service al vele jaren bestaat, maar in het verleden vol zat met verschillende problemen, beperkte browsercompatibiliteit, downtime en meer problemen. De laatste tijd is er echter een hernieuwde druk om expats aan te moedigen het online systeem opnieuw te proberen en hen gerust te stellen dat het veel gemakkelijker en minder stressvol is dan in voorgaande jaren.

De eerdere problemen hadden ertoe geleid dat velen het eerder hadden opgegeven om hun 90-daagse check-in online in te dienen, wat leidde tot lange wachttijden en het vastleggen van middelen bij Thai Immigration voor persoonlijke bezoeken. Gehoopt wordt dat met de verbeteringen aan de applicatie en service veel meer mensen ervoor zullen kiezen om het online portaal te gebruiken en dat het iedereen kostbare tijd zal besparen.

Er werd opgemerkt dat aan sommige mensen echter nog steeds kan worden gevraagd om hun online 90-daagse check-in persoonlijk uit te voeren, afhankelijk van een verscheidenheid aan factoren, zoals het bewijzen van hun ingezetenschap of het land van herkomst.

Helaas zijn er, ondanks vragen op de conferentie over de mogelijkheid om het incheckproces van 90 dagen volledig te beëindigen en alleen gebruik te maken van jaarlijkse updates, afhankelijk van het visum dat een expat of langetermijnbezoeker heeft, geen plannen om dit in de toekomst te doen. nabije of middellange toekomst.

Er zijn echter plannen om verlengingen van sommige visumtypes ook online toe te staan ​​en dit wordt momenteel getest, hoewel dit niet voor iedereen van toepassing zal zijn.
Om zich te registreren voor de 90 dagen online notificatieservice kunnen buitenlanders zich digitaal registreren op “www.immigratie.go.th' overal en altijd. E-mail is nodig om u te registreren voor de online notificatieservice van 90 dagen. Het eerste bezoek moet over het algemeen persoonlijk plaatsvinden, maar volgende bezoeken kunnen online plaatsvinden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.