Suvarnabhumi Airport kampt met vertragingen na crash van biometrisch systeem, nu hersteld

Nationaal—

Op 24 januari 2024 meldden Thaise nationale media dat een biometrisch systeem dat door het Thaise Immigratiebureau werd gebruikt, was neergestort op de internationale luchthaven Suvarnabhumi, waardoor een lange rij uitcheckende passagiers ontstond.

Pol. Generaal Wisanu Prasatthong-osot, de president van Airports of Thailand Co Ltd., voerde een veldinspectie uit om de oorzaak van de systeemstoring vast te stellen.

Om 4 uur bleek dat het biometrische systeem defect was nadat de software was bijgewerkt, zo meldden Thaise media.

Als gevolg hiervan liepen de computers bij de immigratiecontroles vertraging op, waardoor het uitchecken van het paspoort langer duurde. In de tussentijd, binnenlandse automatische self-check-out kanaalsystemen waren beneden en veel passagiers stonden in lange rijen bij de controleposten. Dit gebeurde ook op de luchthaven van Phuket.

De immigratieambtenaren controleerden de paspoorten handmatig via het Suvarnabhumi-screeningsysteem, op zoek naar criminelen en personen die de verblijfsduur overschreden. Luchthavenpersoneel faciliteerde passagiers door water uit te delen en passagiers te screenen die het risico liepen hun vlucht op de prioriteitsstrook te missen.

Hoewel het biometrische systeem nu weer normaal was, probeerde het Royal Thai Immigration Bureau de werking op de lange termijn te verbeteren en zorg ervoor dat dit niet vaak gebeurt.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.