Gezochte Belgisch/Marokkaanse Patong-dj gearresteerd wegens poging tot moord in zijn thuisland

Patong-

Een gezochte Belg/Marokkaan die als DJ in Patong werkte, werd gearresteerd nadat hij naar verluidt betrokken was bij een poging tot moord in zijn thuisland.

Het Royal Thai Immigration Bureau maakte dit dinsdag (23 januari) aan de pers bekendrd) dat ze de gezochte verdachte, alleen geïdentificeerd als de heer Achmal, 36, met de Belgische/Marokkaanse nationaliteit, hadden gearresteerd in een appartement in Patong.

In België was oorspronkelijk een arrestatiebevel tegen de verdachte uitgevaardigd. Hij wordt beschuldigd van poging tot moord, het zonder toestemming dragen van een vuurwapen en illegaal bezit van een vuurwapen en munitie. Hij werd naar het bureau van Buitenlandse Zaken gebracht voor uitlevering aan België.

Het Thaise immigratiebureau ontdekte ook dat de heer Achmal Thailand vele malen was binnengekomen met zijn Belgische paspoort. Daarna stapte hij over op zijn Marokkaans paspoort. Hij verbleef in Bangkok, Sisaket, (noordoost) en Phuket. Zijn huidige geregistreerde adres is in Patong en hij werkte naar verluidt als DJ in Patong.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.