UPDATE: Massieve dode lederschildpad in Phang Nga gevonden met nog niet gelegde eieren erin

Phang Nga-

Een enorme lederschildpad die dood verstrikt in een visnet werd aangetroffen op een strand in het Thaise Mueang-district, werd gevonden met 136 ongelegde eieren erin.

Ons vorige verhaal

Er werd een visnet gevonden dat verstrikt zat rond de schildpad, waarvan de parkfunctionarissen denken dat dit de doodsoorzaak is.

Nu voor de update:

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) heeft een autopsie uitgevoerd op de lederschildpad. De doodsoorzaak was verdrinking, omdat hij verstrikt was geraakt in een visnet. Zijn longen waren ernstig beschadigd.

Ze vonden 136 eieren in de eierstokken van de moederschildpad. De DMCR zei dat dit een belangrijk verlies is voor de mariene soorten. De lederschildpad wordt met uitsterven bedreigd en staat in Thailand op de lijst van beschermde diersoorten.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.