Twee Kratom-sapverkopers gearresteerd in Patong

Patong-

De politie arresteerde twee Kratom-sapverkopers in een plaatselijke supermarkt in Patong.

Ons vorige verhaal:

Op 20 januari 2024 arresteerde de onderzoekspolitie van Phuket een kratomsapverkoper met in totaal 315 flessen in Moo 5, Ratsada, Mueang, Phuket.

De politie van Phuket is doorgegaan met het arresteren van meer Kratom-sapverkopers.

Nu voor de update:

Dat vertelde de politie van Patong dinsdag aan de Phuket Expressrd) arresteerden ze twee mannelijke Kratom-sapverkopers bij een plaatselijke supermarkt aan de 50 Years Road. Bij hen werden in totaal 51 flessen kratomsap in beslag genomen.

Ze werden naar het politiebureau van Patong gebracht, waar ze werden beschuldigd van het zonder toestemming verkopen van kratomsap in flessen. De politie heeft de persoonlijke gegevens van de verkopers niet vrijgegeven.

De Phuket Express merkte op dat Kratom-sap ook geen ingrediënt mag zijn of gemengd mag worden met ander voedsel of sap dat te koop is. Zelfs puur Kratom-sap in een fles mag dus niet worden verkocht, vooral niet op openbare straten.

Iedereen die de wet overtreedt, kan een gevangenisstraf krijgen van zes maanden tot twee jaar of een boete van 5,000 baht tot 20,000 baht.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.