Onderzoek naar virale video van buitenlander met leeuwenwelp in Bentley in Pattaya: eigenaar niet geïdentificeerd omdat autoriteiten strengere regels overwegen

Pattaya—

Op 5 januari 30 om 23 uur inspecteerden Thaise Nationale Parken, Wildlife and Plant Conservation-functionarissen, de toeristenpolitie van Pattaya en relevante instanties een huiseigenaar in Khao Pratumnak Soi 2024, Banglamung, Chonburi, met betrekking tot een buitenlander die een auto leek te besturen. Bentley met een leeuwenwelp in Pattaya.

Lees HIER meer over de virale controverse van een buitenlander in een converteerbare Bentley met een leeuwenwelp die door Pattaya City rijdt.

FOTO: Khaosod

Volgens een rapport van de politie werden in twee hokken een leeuwenwelp, een vrouwtje van vier maanden oud en drie andere honden gevonden, maar de buitenlandse eigenaar was nergens te bekennen in de woning.

Er werd aangenomen dat de buitenlander in de video de Sri Lankaanse nationaliteit had en dat de Bentley volgens het kenteken een huurauto uit Phuket was, aldus de politie.

Aanvankelijk bleek de leeuwenwelp legaal geregistreerd te zijn in Ratchaburi en de oorspronkelijke eigenaar was een Thaise vrouw, die publiekelijk alleen werd geïdentificeerd als mevrouw Sawangjit, aldus de politie. De politie nam contact op met Sawangjit voor verder ondervraging over de eigendom van het leeuwenwelp en hoe de buitenlander erbij betrokken was.

Als reactie op het incident kreeg de advocaat van de eigenaar van het leeuwenwelp, wiens naam niet werd vrijgegeven, toestemming van de eigenaar van de leeuw om met de politie te onderhandelen. De advocaat verklaarde dat documentatie over het eigendom van het leeuwenwelp uiterlijk 24 januari zou worden gepresenteerd. Aanvankelijk onderhandelde de politie met de advocaat om het leeuwenwelpje te inspecteren.

De buitenlander zelf is niet publiekelijk geïdentificeerd en zijn verblijfplaats is momenteel onbekend. Sommige andere Thaise media speculeren dat hij Thailand mogelijk heeft verlaten omdat de video van de leeuw wereldwijd viraal ging, wat aanzienlijke kritiek en zorgen opriep, vooral van natuurorganisaties en -groepen. . Dit is onduidelijk en niet bevestigd, aangezien uit andere rapporten blijkt dat de buitenlander van plan is de politie te ontmoeten met de juiste documentatie. De buitenlander heeft echter indirect via zijn advocaat met de politie samengewerkt.

Ondertussen Het Thaise Ministerie van Nationale Parken maakte publiekelijk bekend dat het recente aantal mensen dat in het hele land toestemming heeft aangevraagd om leeuwen te bezitten, zowel individuen als rechtspersonen, slechts 24 bedraagt, met een totaal van 153 leeuwen. Sommige hiervan waren particuliere eigenaren en sommige waren natuurorganisaties en dierentuinen.

Dezelfde dag opende de heer Atthaphon Charoenchansa, de directeur-generaal van het Departement van Nationale Parken, het idee om particulieren te verbieden potentieel gevaarlijke wilde dieren te bezitten, omdat deze als onnodig werden beschouwd, tenzij het om juridische entiteiten zoals dierentuinen ging. of natuurreservaten.

De gecontroleerde wilde dieren die als gevaarlijk werden beschouwd, waren cheeta's, leeuwen, jaguars, berggorilla's, gorilla's, chimpansees, bonobo's, Sumatraanse orang-oetans, Borneo-orang-oetans en groene anaconda's, zei Atthaphon.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.