Premier optimistisch over het Southern Land Bridge-project

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de potentiële voordelen van het 1 biljoen baht kostende Land Bridge-megaproject voor de zuidelijke regio van Thailand. Het project, dat Ranong met Chumphon wil verbinden, omvat de ontwikkeling van diepwaterhavens, een snelweg en een spoorwegsysteem.

Sinds zijn aankomst in Ranong gisteren (22 januari) voor de eerste mobiele kabinetsvergadering dit jaar, heeft de premier, samen met minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul en minister van Transport Suriya Juangroongruangkit, de bouwplaats in Laem Son National Park geïnspecteerd en updates ontvangen in Laem Ao Ang. Verwacht wordt dat het project de verkeersopstoppingen in de Straat van Malakka, een belangrijke mondiale olieroute, zal verlichten en de ontwikkeling en buitenlandse investeringen in Thailand zal bevorderen.

Ondanks de vroege stadia van het project en de voortdurende openbare hoorzittingen zijn er zorgen geuit over de gevolgen voor het milieu en de effecten op de lokale visserijsector. Het Rak Phato Network, een natuurbeschermersgroep uit de provincie Chumphon, heeft zijn bezorgdheid geuit over de potentiële schade van het project aan de biodiversiteit van de zee.

Als reactie daarop plant de regering verdere onderzoeken naar de gevolgen voor het milieu en onderzoekt zij de mogelijkheden op het gebied van wellnesstoerisme voor Ranong. Srettha verzekerde dat het project, indien succesvol, diverse kansen zou bieden voor de Andaman-regio.

Minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara kondigde onlangs aan dat het kabinet een begroting van 447 miljoen baht zal goedkeuren voor twintig Quick Win-projecten in de Andaman-regio, die zal worden besproken tijdens een mobiele kabinetsvergadering op 20 januari.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.