Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: explosie van vuurwerkfabriek doodt 23 mensen en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 15 januari tot zondag 21 januari 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Er zijn zorgen geuit over het gedrag van twee buitenlandse toeristen in Wat Chiang Man, een gerespecteerde boeddhistische tempel in Chiang Mai, nadat ze waren waargenomen terwijl ze aan het zonnebaden waren op het terrein van de tempel.

Het districtskantoor van Phra Nakhon verklaarde tegenover het publiek dat er virale beelden waren van twee buitenlandse toeristen in bikini die aan het zonnebaden waren in Sanam Luang, Bangkok, wat controverse veroorzaakte op de Thaise sociale media.

De toeristenpolitie van Chiang Mai interviewde op 14 januari twee toeristen die in badkleding aan het zonnebaden waren in het oude tempelgebied in Chiang Mai, wat controverse veroorzaakte onder de Thaise sociale media over de gepastheid ervan.

Dit verhaal domineerde de afgelopen week de Thaise sociale media.

2. De valse bekentenis van de man onthult een schokkende wending: Thaise tieners ontmaskerd bij brute aanval en moord op geesteszieke vrouw in Sa Kaeo.

De politie ontdekte dat Panya niet aanwezig was op de plaats delict en dat er vijf tieners tussen de 5 en 13 jaar oud waren die de misdaden begingen.

3. Thaise nationale media maakten melding van een explosieongeval in een vuurwerkfabriek in Mueang, Suphanburi, waarbij 23 slachtoffers en 6 gewonden vielen. Dit werd op het moment van schrijven bevestigd.

De vuurwerkfabriek was eerder op 30 november 2022 ontploft, waarbij één dode en vier gewonden vielen, zo meldden Thaise media.

4. De politie van Samae Dam ontving een ongevalsrapport van een brekende kraanslinger, waardoor één dode en één gewonde ontstond bij bouwvakkers op Rama 2 Road, Soi 72, Bang Khun Thian, Bangkok.

De twee slachtoffers waren mechatronica-technici.

5. Een machinist is ter plaatse dood verklaard nadat een trein komende uit Bangkok – Chiang Mai in botsing kwam met een vrachtwagen met aanhanger in het district Chum Saeng.

Zes andere mensen raakten gewond, waaronder de onbekende vrachtwagenchauffeur.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.