'Sky Doctor'-oefening gehouden in Phang Nga

PERSBERICHT:

Minister van Volksgezondheid Dr. Cholnan Srikaew heeft de “SKY Doctor” luchttransportoefening in de provincie Phang Nga ingehuldigd, waarmee een verbetering in de medische nooddiensten van Thailand wordt getoond.

Aan het evenement, een belangrijke ontwikkeling op het gebied van noodhulp, namen hoge functionarissen deel, waaronder Dr. Opas Karnkawinpong, permanent secretaris van Volksgezondheid, samen met administratief personeel, medische professionals, dorpsgezondheidsvrijwilligers en vertegenwoordigers van verschillende instanties.

Flight Lieutenant Atchariya Pangma, secretaris-generaal van het National Institute for Emergency Medicine, informeerde de aanwezigen over de voortgang en doelstellingen van het project.

Dr. Cholnan leidde een rondleiding om een ​​ambulanceboot te inspecteren en was getuige van een live demonstratie van de “SKY Doctor” luchttransportprocedure op het tijdelijke helikopterplatform van de Koh Yao Wittaya School. Deze oefening maakt deel uit van de inspanningen van het ministerie om een ​​speciaal medisch noodteam op te zetten dat zich richt op het verbeteren van de snelheid en efficiëntie van het overbrengen van kritieke patiënten, het verbeteren van de toegankelijkheid van dringende medische zorg en het vergroten van de overlevingskansen van patiënten.

Flt Lt Atchariya benadrukte dat het belangrijkste doel van het luchtvervoer van patiënten hun snelle en veilige verplaatsing is. Hoewel het evenement in de eerste plaats een demonstratief karakter had, vormde het de weg vrij voor het daadwerkelijk starten van patiëntentransporten vanuit het Koh Yao-district en nabijgelegen gebieden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.