De politie van Phuket blijft hard optreden tegen Kratom-sapverkopers

Phuket -

De politie van Phuket is doorgegaan met het arresteren van meer Kratom-sapverkopers.

Ons vorige verhaal:

Op 20 januari 2024 arresteerde de onderzoekspolitie van Phuket een kratomsapverkoper met in totaal 315 flessen in Moo 5, Ratsada, Mueang, Phuket.

Nu voor de update:

De politie van Thalang vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week vier Kratom-sapverkopers in de Thalang-gebieden hadden gearresteerd. Meer details over hen heeft de politie echter niet vrijgegeven.

De politie waarschuwt lokale kruideniers in Phuket en Thailand dat Kratom-sap wordt vermeld als een gecontroleerd kruidenproduct, waarbij elk gecontroleerd kruidenproduct toestemming moet krijgen van de Thai Food and Drug Administration voordat het kan worden verkocht.

Kratom-sap mag echter ook niet als ingrediënt worden gebruikt of worden gemengd met ander voedsel of sap om te worden verkocht. Zelfs puur Kratom-sap in een fles mag dus niet worden verkocht, vooral niet op openbare straten.

Iedereen die de wet overtreedt, krijgt een gevangenisstraf van zes maanden tot twee jaar of een boete van 5,000 baht tot 20,000 baht.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.