Lederschildpad legt 135 eieren in Phang Nga

Phang Nga-

Een moeder-lederschildpad legde 135 eieren op een strand in het Thaise Mueang-district.

Het kantoor van Khao Lampi Hat Thai Mueang National Park vertelde aan de Phuket Express dat ze een spoor van een moederzeeschildpad hadden gevonden op het Thai Mueang-strand. Ze vonden een zeeschildpaddennest met 135 eieren van lederschildpadden. Daarvan waren er 92 vruchtbare eieren.

De eieren werden verplaatst naar een veiliger gebied op het strand waar zeewater het nest niet kon bereiken. De parkfunctionarissen verklaarden dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Verwante Artikel:

Een enorme lederschildpad werd dood aangetroffen, verstrikt in een visnet op een strand in het Thaise Mueang-district.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.