Enorme lederschildpad zeeschildpad dood aangetroffen in een visnet op een strand in Phang Nga

Phang Nga-

Een enorme lederschildpad werd dood aangetroffen, verstrikt in een visnet op een strand in het Thaise Mueang-district.

Het hoofd van het Khao Lampi Hat Thai Mueang National Park, de heer Prarop Plaengngam, vertelde de Phuket Express dat ze op maandag (22 januari) door een plaatselijke bewoner op de hoogte waren gesteld dat een zeeschildpad dood was aangetroffen op een strand in het nationale parkgebied. .

Ze gingen naar het strand om de grote vrouwelijke lederschildpad te vinden. Ze was 181 centimeter lang en de schildpad begon te ontbinden. Er werd een visnet gevonden dat verstrikt zat rond de schildpad, waarvan de parkfunctionarissen denken dat dit de doodsoorzaak is.

De lederschildpad wordt met uitsterven bedreigd en staat in Thailand op de lijst van beschermde diersoorten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.