Vijf Russische gokkers gearresteerd in Villa in Phuket

Rawai, Phuket –

De politie deed een inval in een villa waar ze vijf Russen ontdekten die poker en gokken speelden in Rawai, Mueang Phuket.

De politie van Regio 8 vertelde de Phuket Express dat zij en de politie van Chalong op maandag (22 januari) een inval hebben gedaan in een luxe villa in Soi Salika. Er werden vijf Russen aangetroffen die poker speelden en gokten. Van hen werden twee sets pokerkaarten, 88 valutachips en Baraku (Shisha of Hookah, wat ook illegaal is in Thailand) in beslag genomen.

De arrestatie kwam nadat de politie een tip had gekregen van een bezorgde burger dat buitenlanders illegale gokspellen speelden in de villa. De verdachten gaven tegenover de politie toe dat ze poker speelden en gokten met valutachips om deze in te wisselen voor crypto.

Ze werden naar het politiebureau van Chalong gebracht waar ze werden beschuldigd van het spelen van illegale gokspellen en een van hen wordt geconfronteerd met een extra aanklacht wegens het verboden importeren van een illegaal item (Baraku).

Thailand heeft enkele van de strengste anti-gokwetten ter wereld, merkt The Phuket Express op. De namen van de verdachten zijn door de relevante autoriteiten niet vrijgegeven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.