Comité plant projecten voor de ontwikkeling van de Andaman-kust

PERSBERICHT:

Het Gemengd Comité voor Economische Ontwikkeling is bijeengekomen om de indiening van twintig belangrijke projecten te bespreken, gericht op de ontwikkeling van de kustprovincies van Andaman. Deze projecten, met een totaal budget van ruim 20 miljoen baht, zullen worden voorgesteld tijdens de kabinetsvergadering van vandaag in de provincie Ranong (700 januari).

 

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-nukara zat op 22 januari een bijeenkomst voor om deze voorstellen te bespreken. Bijgewoond door gouverneurs van de zuidelijke provincies Phuket, Krabi, Phang Nga, Trang, Ranong en Satun, evenals hoofden van provinciale kantoren en functionarissen uit zowel de overheid als de particuliere sector, concentreerde de bijeenkomst zich op dringend noodzakelijke projecten voor elke provincie. met een begrotingstoewijzing van 50 miljoen baht per provincie.

 

Phuket stelde twee urgente milieuprojecten voor duurzame ontwikkeling voor. De eerste is het Phuket Municipal Waste Disposal Center, met een voorgesteld budget van 35 miljoen baht. De tweede is de bouw van een waterkeringmuur bij de Satri Phuket School, onder toezicht van de Phuket Provinciale Administratieve Organisatie, met een voorgesteld budget van 15 miljoen baht.

 

Ondertussen vroeg de provincie Ranong om financiering voor verbeteringen aan wegen en openbare voorzieningen, waaronder de ontwikkeling van landschapsarchitectuur in het subdistrict Bang Rin. Tijdens de bijeenkomst werden ook diverse andere projecten besproken die zich richten op toeristenhavens, infrastructuur, waterbeheer, medische dienstverlening en operationele aanpak voor gebiedsontwikkeling.

 

Parnpree meldde dat de bijeenkomst groen licht gaf voor 13 projecten die binnen een jaar of onmiddellijk van start moesten worden voltooid, voor een totaalbedrag van 797 miljoen baht. De overige projecten zijn nog in behandeling voor verdere goedkeuring. Hij benadrukte verder de noodzaak van gezamenlijke inspanningen in verschillende sectoren om het vertrouwen en de veiligheid onder toeristen te bevorderen, met als doel de economische groei van de regio te versterken door middel van toerisme.
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.