Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Chinese tourbus crasht en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de belangrijkste lokale verhalen in Phuket en nabijgelegen provincies.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 15 januari tot en met zondag 21 januari 2024.

  1. Een Oekraïense man beschadigde openbare en particuliere eigendommen in het politiebureau van Patong en veroorzaakte publieke overlast, naar verluidt omdat hij volledig blut was en geen mogelijkheid had om een ​​ticket terug naar Oekraïne te betalen.

Sinds het uitbreken van de oorlog tussen de twee landen zijn er steeds meer berooide Oekraïense en Russische staatsburgers in Phuket.

2. Een Chinese man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt om geld vroeg aan mensen in Phuket.

Er werd gevonden dat hij een bericht aan mensen liet zien en op het bericht stond een gehandicapt kind waarvan werd beweerd dat het hulp nodig had.

3. Zeventien Chinese toeristen en drie Thais raakten gewond nadat een tourbus in Thalang kantelde.

Zeventien Chinese toeristen, een Thaise reisleider, een lid van het buspersoneel en de chauffeur werden in de bus aangetroffen.

4. Een grillige en losgeslagen Russische man brak in in het kantoor van de gouverneur van Phuket in het provinciehuis van Phuket aan Tha Kraeng Road in Talad Nuea, Phuket Town, voordat hij later probeerde een motorfiets te stelen.

Door de grillige gemoedstoestand van de verdachte kon hij geen antwoord geven op vragen over zijn bizarre gedrag.

5. Vijf Bengaalse mannen werden gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat bleek dat ze valse visumzegels gebruikten.

Ze arresteerden vijf Bengaalse mannen bij de internationale aankomstterminal.

6. Een Saoedi-Arabische man werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat hij naar verluidt een minderjarige onder de 18 jaar bij zijn ouders had weggenomen.

Hij wordt ervan beschuldigd een minderjarige van meer dan 15 jaar oud, maar niet ouder dan 18 jaar oud, van zijn ouders of voogd te hebben weggenomen wegens obsceniteit, zelfs als er toestemming voor was gegeven.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.