Consulaire Zaken begonnen met transformatie en evolueerden naar elektronisch

PERSBERICHT:

De afdeling Consulaire Zaken is begonnen aan een grote transformatie en is dit jaar uitgegroeid tot een volledig elektronische afdeling. De verschuiving omvat de integratie van technologie en AI in haar activiteiten, gemarkeerd door de introductie van nieuwe iconen en een reeks verbeterde e-consulaire diensten.

Een belangrijk kenmerk van deze digitale transformatie is het e-Passport-systeem, dat biometrische gegevens opslaat, waaronder gezichtsopnamen, vingerafdrukken en irisscans, in overeenstemming met de ICAO-normen. Het e-Visa-systeem, een online visumaanvraagplatform, strekt zich momenteel uit tot 38 kantoren in 23 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. De uitbreiding zal begin 2024 plaatsvinden met nog eens elf kantoren in negen landen, met ondersteuning voor nog eens vijftien talen.

De afdeling heeft ook e-legalisatie geïmplementeerd, een elektronisch documentcertificeringssysteem waarmee gebruikers de status van hun documenten kunnen volgen voor internationaal gebruik, compleet met hologramstickers om vervalsing te voorkomen. E-help is een andere cruciale dienst, een onlinesysteem dat is ontworpen om Thaise burgers in gewelddadige of rampzalige situaties over de hele wereld te helpen en te evacueren. Het e-Complaint-systeem, ontwikkeld om online een verscheidenheid aan klachten te ontvangen, is verbonden met het centrale klachtencentrum van de overheid voor snelle en grondige oplossingen.

Om de toegankelijkheid verder te verbeteren heeft het departement een Thaise consulaire mobiele applicatie gelanceerd, die een reeks consulaire informatie en diensten biedt, waaronder een SOS-systeem voor noodgevallen, internetoproepen, geautomatiseerde vraag- en antwoorddiensten en ambassadelocatiediensten, allemaal toegankelijk via vingerafdrukauthenticatie.

De Consulaire index is een uitgebreide compilatie van statistische gegevens over mondiale consulaire activiteiten, die helpt bij een effectieve toewijzing van budgetten. Het Overseas Voting Monitoring System (OVMS) zorgt ervoor dat ambassades verkiezingen houden in overeenstemming met de regelgeving, waardoor de verkiezingsstatus in realtime kan worden gevolgd en stemmen op afstand wordt ondersteund.

De afdeling heeft ook een e-Consulaire handleiding geïntroduceerd, die als uitgebreide kennisbasis voor consulaire functionarissen wereldwijd dient en snelle toegang tot informatie en communicatie met het centrale kantoor vergemakkelijkt.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.