Thai Cannabis Network zoekt duidelijkheid over nieuw wetsontwerp: zorgen over veel delen van het wetsvoorstel

Nationaal—

Op 19 januari 2024 sprak de heer Prasitchai Nunual, de secretaris-generaal van het netwerk voor het vormgeven van de toekomst van Thaise cannabis, over Dr. Cholnan Srikaew, de Thaise minister van Volksgezondheid, over het wetsvoorstel over cannabis en hennep.

Voor het gebruik van cannabis voor gezondheidsvoordelen is volgens het wetsontwerp een geldig recept van een arts vereist, maar het roken van marihuana in openbare ruimtes zou anderen irriteren. Daarom mag het roken van marihuana niet in openbare ruimtes plaatsvinden, merkte Prasitchai op.

Het roken van marihuana mag alleen op daarvoor aangewezen plaatsen plaatsvinden, net als bij sigaretten, zei Prasitchai. Kruidenbehandelingen met cannabis waren een traditionele methode, hetzij door roken, eten of op andere manieren. Prasitchai vroeg Dr. Cholnan hoe hij onderscheid kon maken tussen de vraag of een enkel rolletje marihuana medicinaal of recreatief was. Er bestaat ook grote bezorgdheid dat de voorgestelde boete van 60,000 baht, indien betrapt op recreatief gebruik van marihuana, potentieel misbruikt zou kunnen worden door corrupte wetshandhavers om mensen, vooral toeristen en buitenlanders, af te persen.

Dit was dubbel waar als de rechter of het gebruik van marihuana recreatief of medisch was, aan de politie werd overgelaten.

Het nieuwe wetsvoorstel stelde dat het recreatieve doeleinden volledig verbood, waarbij de nadruk werd gelegd op het gebruik voor medische en gezondheidsvooruitzichten. Er zijn echter geen duidelijke maatregelen die wijzen op de bescherming van consumenten tegen marihuanarook in openbare ruimtes, merkte Prasitchai op. Er is ook gesuggereerd dat het toestaan ​​van cafés waar mensen kunnen roken met deskundigen in het personeel zonder anderen lastig te vallen, de voorkeur zou hebben boven het gebruik van openbare ruimtes.

De Thaise regering wilde het gebruik van marihuana als illegale stof controleren en stelde het wetsvoorstel op met zeer strikte maatregelen in vergelijking met de controle op alcoholische dranken en sigaretten die voor recreatieve doeleinden mochten worden gebruikt, zei Prasitchai.

Hoewel marihuana meer dan acht ziekten zou kunnen genezen, verbood het wetsontwerp volgens onderzoekers in Thailand het gebruik van recreatieve doeleinden in vergelijking met alcoholische dranken en sigaretten, wat verschillende gezondheidsproblemen veroorzaakte en geen ziekten genas, zei Prasitchai.

Prasitchai vroeg zich af waarom de regering overweegt de beperkingen op alcohol te versoepelen, zoals verkooptijden en advertenties, maar wilde marihuana aan banden leggen, wat volgens Prasitchai aanzienlijk minder schadelijk was.

De bewering dat marihuana mogelijk de kansen van jongeren zou vergroten om in de toekomst verslaafd te raken aan andere illegale middelen en uit welke bronnen de Thaise regering deze informatie kreeg, werd ook door Prasitchai in twijfel getrokken.

Het wetsontwerp wordt momenteel besproken tussen het Thaise ministerie van Volksgezondheid en cannabisvoorvechters en bedrijfseigenaren. TPN-media merken op dat het naar het Thaise kabinet moet worden gestuurd en, als het wordt goedgekeurd, in het parlement moet worden gedebatteerd voordat er een wet komt, wat een lang proces zou kunnen zijn. Dat gezegd hebbende, zijn de discussies over de legalisering van cannabis voortgezet sinds de decriminalisering ervan in 2022 en vertonen ze geen tekenen van vertraging.

Lees ons vorige artikel over een voortdurend debat over de cannabis- en hennepwet.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.