Zeeschildpad legt 120 eieren op het strand van Phang Nga

Phang Nga-

Een zeeschildpad legde 120 eieren op een strand in het Takua Pa-district.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat op vrijdag 19 januarith) kregen ze van een dorpshoofd bericht dat er een spoor van een zeeschildpad was gevonden op het strand van Koh Kor Khao in het subdistrict Koh Kor Khao.

De DMCR vond een zeeschildpadnest met 120 zeeschildpad-eieren. Daarvan waren er 63 vruchtbare eieren.

De eieren werden verplaatst naar een veiliger gebied op het strand waar zeewater het nest niet kon bereiken. De DMCR-functionarissen verklaarden dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.