Thailand staat wereldwijd op de zesde plaats in de must-visit-bestemmingen van Telegraph

PERSBERICHT: 

In de laatste ranglijst op basis van gegevens van het Airbnb-platform is Thailand tijdens het winterseizoen (december 2023 – februari 2024) de nummer één winterbestemming voor Chinese toeristen geworden.

Het verzekerde zich ook van een plek in de top 20 van meest gewilde bestemmingen in Thailand, zoals blijkt uit de zoekactiviteiten van Chinese gasten op het Airbnb-platform. Bovendien heeft The Telegraph, een toonaangevend Brits mediakanaal, Thailand op de zesde plaats gepositioneerd onder de ‘De 6 plaatsen die u in 20 moet bezoeken’, waardoor het land het enige Aziatische land in de top 2024 is geworden.

Volgens gegevens van het Airbnb-platform heeft Thailand in 3.5 ruim 2024 miljoen Chinese toeristen hartelijk verwelkomd, waarmee het zijn positie als de belangrijkste internationale bestemming waar Chinese reizigers tijdens de winter naar zoeken, verstevigt. Bovendien zijn vijf Thaise steden tijdens het winterseizoen door Chinese gasten op het Airbnb-platform erkend in de top 20 van meest gezochte bestemmingen. Opvallende steden zijn onder meer Phuket (1e plaats), Bangkok (2e plaats), Chiang Mai (7e plaats), Koh Samui (10e plaats) en Pattaya (12e plaats).

Bovendien plaatst de prestigieuze ranglijst van The Telegraph van ‘De 20 plaatsen die je in 2024 moet bezoeken’ Thailand op de zesde plaats, waardoor het het enige Aziatische land in de top 6 is. De volledige lijst omvat:

1. Newfoundland en Labrador, Canada

2. Bad Ischl en het Salzkammergut, Oostenrijk

3. Noorse hellingen, Scandinavië

4. Okavangodelta, Botswana

5. Wild Atlantic Way, Ierland

6. Thailand, Zuidoost-Azië

7. Exmoor, Engeland

8. Stirling, Schotland

9. Parijs, Frankrijk

10. Kea, Griekenland

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.