Er zijn nieuwe regels ingevoerd voor niet-Thaise passagiers op binnenlandse vluchten

PERSBERICHT:

De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) heeft nieuwe regels ingevoerd voor niet-Thaise passagiers op binnenlandse vluchten, waarbij de Tourism Authority of Thailand (TAT) reizigers adviseert zich te houden aan de bijgewerkte regels voor instapkaarten en identiteitsverificatie.

Met ingang van 16 januari vereist de CAAT nu dat de naam op de instapkaart van een passagier exact overeenkomt met de naam op het door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs.

Aanvaardbare vormen van instapkaarten zijn onder meer papieren versies die worden uitgegeven bij balies van luchtvaartmaatschappijen of zelfbedieningskiosken, PDF-bestanden die door luchtvaartmaatschappijen worden verzonden, of e-instapkaarten die toegankelijk zijn via mobiele apps van luchtvaartmaatschappijen of e-mail. Een op een scherm vastgelegde instapkaart is echter niet geldig, tenzij deze is geverifieerd door een passagiersvalidatiesysteem, barcodelezer of scanner op de luchthaven.

Voor identiteitsverificatie moeten niet-Thaise passagiers een van de volgende zaken overleggen: hun originele paspoort, een Laissez-Passer van de VN of een reisdocument voor vluchtelingen en asielzoekers uitgegeven door de Verenigde Naties of respectieve regeringen.

In situaties waarin een paspoort of identificatiedocument verloren gaat, kunnen passagiers een noodpaspoort, een noodreiscertificaat, een niet-Thaise identiteitskaart uitgegeven door het Thaise Ministerie van Provinciaal Bestuur, of een rijbewijs afgegeven door het Ministerie van Landtransport van Thailand overleggen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.