Eenheid voor geestelijke zorg ingezet om slachtoffers van de explosie van de vuurwerkfabriek in Suphanburi te helpen

PERSBERICHT:

Dr. Cholnan Srikaew, minister van Volksgezondheid, heeft een team naar de provincie Suphanburi geleid om medische en volksgezondheidshulp te bieden aan degenen die getroffen zijn door de explosie van de vuurwerkfabriek.

Hij stuurde het Mental Health Crisis Assessment and Treatment Team (MCATT) naar het gebied om de geestelijke gezondheid van de gezinnen te ondersteunen, en gaf het ministerie van Volksgezondheid opdracht om de gevolgen voor de gezondheid en het milieu te monitoren.

Dr. Cholnan verklaarde dat de directe focus ligt op het bieden van geestelijke gezondheidszorg aan de families van de overledenen. Identificatie en bevestiging van de identiteit van de slachtoffers zal worden uitgevoerd door het forensische team van het Chaophraya Yommaraj-ziekenhuis.

Wat de gevolgen voor de gezondheid en het milieu van de chemische stoffen uit het ontplofte vuurwerk betreft, wordt verwacht dat de gevolgen minimaal zullen zijn, aangezien het incident plaatsvond in een rijstveld dat meer dan een kilometer verwijderd was van woonwijken en zonder nabijgelegen drinkwaterbronnen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft echter de opdracht gekregen om de veiligheid en het welzijn van de omwonenden nauwlettend in de gaten te houden en te garanderen.

Eerder, tijdens een bezoek aan het Wereld Economisch Forum in Davos, Zwitserland, belde premier Srettha Thavisin functionarissen in Thailand om op de hoogte te blijven van de situatie. Hij droeg de gouverneur van de provincie Suphanburi op om de oplossing te bespoedigen en te voorzien in onmiddellijke ziekenhuisopname voor de gewonden.

Hierna gaf de premier de regionale politie de opdracht om ook de situatie nauwlettend in de gaten te houden. De Explosieven Opruimingsdienst (Explosive Ordnance Disposal) is al ingezet om het gebied te scannen op eventuele resterende explosieve dreigingen.

De premier zei ook dat juridische procedures met betrekking tot de legitimiteit van de activiteiten van de fabriek later zullen worden aangepakt.

Varawut Silpa-archa, minister van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid, heeft zijn verdriet geuit over de explosie van de vuurwerkfabriek in de provincie Suphanburi. Zijn ministerie coördineert met alle netwerken om zorg ter plaatse te bieden aan alle getroffenen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.