Drie miljoen toeristen bezochten het eiland Samui in 2023

Samui-eiland, Surat Thani –

Ruim drie miljoen mensen bezochten het eiland Samui, dat vorig jaar ruim 37 miljard baht aan inkomsten genereerde, aldus de toeristenautoriteiten van Samui.

Het Samui Tourism and Sports Office meldde dat er van januari tot november vorig jaar 3,185,000 toeristen het eiland Samui bezochten, wat een totaal van 37 miljard Baht opleverde. De meeste buitenlandse toeristen kwamen uit Duitsland, Groot-Brittannië, Israël, Frankrijk en Rusland.

Touroperators zeiden dat toeristen van maritiem toerisme, duiken en zonnebaden houden. Andere bestemmingseilanden behalve Samui waren Mu Ko Ang Thong, Tan Island en Mat Sum Island (Pig Island). Er waren echter niet zoveel Chinese toeristen die in 2023 het eiland Samui bezochten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.