Nationale parken kondigen seizoenssluitingen voor 2024 aan

PERSBERICHT:

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft zowel lokale als internationale reizigers een advies uitgebracht over de seizoenssluiting van attracties in verschillende nationale parken van Thailand.

Het National Park Office, onder het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP), heeft de jaarlijkse sluiting voor 2024 geïnitieerd, wat gevolgen heeft voor 134 van de 156 nationale parken van het land.

Deze routinematige praktijk maakt deel uit van de inspanningen van Thailand om het duurzame milieubeheer van zijn natuurlijke erfgoed in stand te houden. De sluitingsdata variëren in de nationale parken en zijn voornamelijk te wijten aan de weersomstandigheden, vooral tijdens de regenachtige maanden. Deze sluitingen zijn essentieel om de veiligheid van bezoekers te garanderen en ecologisch herstel mogelijk te maken.

Van de 156 nationale parken van Thailand is ook het binnenkort bekend te maken Jedkod-Pongkonsao Natuurstudie- en Ecotoerismecentrum in Saraburi opgenomen. Een gedetailleerde tabel met de sluitingsperioden van 2024-2025 voor attracties in deze nationale parken, gedeeld door hun locaties in de respectievelijke regionale kantoren van beschermde gebieden, wordt verstrekt door de DNP en is ter referentie beschikbaar.

Bezoekers wordt geadviseerd om zich vóór hun bezoek vertrouwd te maken met de regels en voorschriften van elk nationaal park. Voor meer informatie en reserveringen kunnen reizigers contact opnemen met het Nationaal Parkkantoor op Tel: +66 (0) 2562 0760-3 of +66 (0) 2561 0777 ext. 1743, 1744. Verdere details zijn ook beschikbaar op de officiële website van de DNP en hun Facebook-pagina, National Parks of Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.