Minister Varawut reageert op de explosie van de Suphanburi-fabriek

PERSBERICHT:

Varawut Silpa-archa, minister van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid, heeft zijn verdriet geuit over de explosie van de vuurwerkfabriek in de provincie Suphanburi. Zijn ministerie coördineert met alle netwerken om zorg ter plaatse te bieden aan alle getroffenen.

Na het incident van gisteren heeft het Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid een oorlogskamer ingericht om de hulpinspanningen te coördineren. Alle eenheden van het ministerie in Suphanburi en nabijgelegen provincies zijn gemobiliseerd om de hulp en compensatie te bespoedigen voor degenen die door de gebeurtenis zijn getroffen, inclusief de overledenen en gewonden, en om beschadigde huizen te repareren.

Met name in het getroffen gebied is coördinatie met de gouverneur van de provincie Suphanburi en alle overheidseenheden geregeld om hulp te bieden en elke getroffen persoon te bereiken. Lokale parlementsleden en gemeenschapsleiders zijn verzocht nauwlettend voor de mensen te zorgen.

Bovendien zei Varawut, als vice-president van de Banharn-Jamsai Silpa-archa Foundation, dat de stichting op de hoogte is van kinderen die ouders hebben verloren door het incident. De stichting komt tussenbeide om hun onderwijskosten te dekken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.