Vuurwerkfabrieksexplosie in Suphanburi eist 23 levens en laat 6 gewonden achter; Onderzoek aan de gang

Suphanburi—

Op 17 januari 2024 maakten Thaise nationale media melding van een explosieongeval in een vuurwerkfabriek in Mueang, Suphanburi, waarbij 23 slachtoffers en 6 gewonden vielen, wat op het moment van schrijven werd bevestigd.

Reddingsteams van Suphanburi werden naar de vuurwerkfabriek gestuurd nadat ze een melding hadden ontvangen dat ze af en toe explosieve geluiden konden horen en dat de fabriek en de omgeving waren verwoest.

Volgens een rapport van de politie was het Thaise Explosive Ordnance Disposal (EOD)-team bezig met het bergen van explosieven en had de politie het gebied beveiligd om te voorkomen dat niet-verwante personen zich zouden bemoeien met het onderzoek en de politieoperatie. De politie zou echter verder onderzoek doen om de exacte oorzaak van het ongeval vast te stellen.

De vuurwerkfabriek beschikte over geldige toestemming om vuurwerk te exploiteren en te verhandelen, afgegeven door functionarissen van Suphanburi, zo meldden Thaise media.

Mevrouw Namfon Bunklom, een van de arbeiders in de vuurwerkfabriek, zei naar verluidt tegen de politie dat haar zoon om 3 uur belde terwijl zij in de fabriek werkte om naar huis te gaan vanwege financiële problemen.

Echter, nadat er 30 minuten waren verstreken en Namfon vroeg naar huis was gegaan om haar zoon met een financieel probleem te helpen, ontplofte de vuurwerkfabriek, waardoor haar familieleden die nog in de fabriek werkten, waaronder haar moeder, omkwamen.

De vuurwerkfabriek was eerder op 30 november 2022 ontploft, waarbij één dode en vier gewonden vielen, zo meldden Thaise media.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.