Toeristenpolitie van Chiang Mai reageert op controverse over zonnebadende toeristen en plant educatieve maatregelen

Chiang Mai-

Op 16 januari 2024 interviewde de toeristenpolitie van Chiang Mai twee toeristen die op 14 januari in badkleding aan het zonnebaden waren in het oude tempelgebied in Chiang Mai, wat controverse veroorzaakte onder de Thaise sociale media over de geschiktheid ervan.

Lees meer over het laatste nieuws over het incident van twee toeristen die zonnebaden in het oude tempelgebied in Chiang Mai en Sanam Luang, Bangkok.

Thaise verslaggevers onthulden dat de twee toeristen 19-jarige en 20-jarige Poolse toeristen waren, wier namen werden verborgen door de media, die naar verluidt hun spijt betuigden over het incident en zeiden dat ze de Thaise cultuur en traditie niet begrepen.

Ze veroorzaakten niet met opzet ongepastheid op religieus gebied en bij de lokale bevolking van Chiang Mai. Ze beloofden ook de instructies met betrekking tot de ‘Do & Don’t’-richtlijnen op te volgen en bedankten de toeristenpolitie, aldus Thaise verslaggevers.

De toeristenpolitie van Chiang Mai zou echter informatieborden plaatsen voor buitenlandse toeristen op speciale attractielocaties, vooral religieuze en koninklijke plaatsen, in meerdere talen. Ze zouden ook samenwerken met transportbedrijven en reisorganisaties om toeristen te informeren over wat gepast is en wat niet.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.