Twee Bryde's walvissen gespot nabij eiland in Surat Thani

Soerat Thani –

Twee Bryde’s walvissen werden gespot nabij een eiland in het Mu Ko Ang Thong National Park.

De heer Suthin Prompalad, het hoofd van het nationale park, vertelde aan The Phuket Express dat er deze week ten oosten van het Tai Plao-eiland twee Bryde-walvissen zijn gesignaleerd en dat het mogelijk een moeder en haar kind zijn. Toeristen op een rondvaartboot in de buurt waren blij hen te zien.

In het verleden kwamen de walvissen van Bryde elk jaar van januari tot maart het nationale parkgebied binnen. Het mariene ecologische systeem heeft zich echter aanzienlijk hersteld na Covid-19. Sinds 2021 komen er steeds meer van hen naar het nationale parkgebied. Drie jaar geleden vonden parkfunctionarissen er vier, twee jaar geleden vonden ze er zes, en vorig jaar vonden ze er vier.

De Brydewalvis is een zeldzaam tot bijna uitgestorven waterzoogdier. De Brydewalvis is door Thailand op de lijst van gereserveerde dieren geplaatst. De aanwezigheid van een Brydewalvis is ook een indicator voor overvloedige mariene hulpbronnen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.