Chinese man gearresteerd wegens vermoedelijk bedelen in Phuket

Phuket -

Een Chinese man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt om geld vroeg aan mensen in Phuket.

De politie van Regio 8 vertelde de Phuket Express dat ze op de hoogte waren gebracht dat een buitenlander onlangs mensen om geld vroeg. Op maandag (15 januarith), arresteerden ze de heer Yang (alias), een Chinees staatsburger.

Er werd gevonden dat hij een bericht aan mensen liet zien en op het bericht stond een gehandicapt kind waarvan werd beweerd dat het hulp nodig had. Bij de heer Yang werd een onbekend geldbedrag in beslag genomen.

De heer Yang werd naar het politiebureau van Phuket City gebracht, waar hij werd beschuldigd van het zonder toestemming in het openbaar om geld bedelen.

De politie roept mensen op om geen buitenlanders te helpen die gehandicapt lijken te zijn. Als iemand zulke buitenlanders ziet bedelen, bel dan 191 voor hulp.

Soortgelijke verhalen:

Een Chinese vrouw werd gearresteerd nadat ze illegaal werd aangetroffen terwijl ze geld vroeg aan mensen in Patong.

Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

De premier van Thailand, Srettha Thavisin, verwelkomde op maandagochtend 25 september de eerste Chinese vlucht in het kader van het visumvrijstellingsinitiatief.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.