Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: marihuanawetsvoorstel dat recreatief gebruik verbiedt, veroorzaakt gemengde meningen en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 8 januari tot zondag 14 januari 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Dr. Cholnan Srikaew, de Thaise minister van Volksgezondheid, heeft een marihuanawetsvoorstel ter overweging aan het kabinet voorgelegd, waarbij hij de nadruk legde op alleen medicinaal gebruik.

Dr. Tewan Thaneerat, de adjunct-directeur van de afdeling Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde (DTTAM), maakte de voortgang bekend van het wetsvoorstel voor marihuana.

De Thaise cannabisindustrie en pro-cannabisactivisten zijn niet blij met het wetsvoorstel en als gevolg daarvan is het ingediend voor publieke feedback en voorgestelde wijzigingen tot en met 23 januari, waarbij de minister van Volksgezondheid benadrukt dat het wetsvoorstel nog niet definitief is en nog steeds slechts een ontwerp is. .

2. Een monnik is ter plaatse dood verklaard, terwijl 37 andere mensen gewond zijn geraakt nadat een vrachtwagen met chauffeur die de verkeerde kant op reed in Sakon Nakhon op een bus botste.

Dit zware ongeval veroorzaakte online veel discussie over hoe de wegen in Thailand veiliger konden worden gemaakt.

3. De politie in het Phang Khon-district van Sakon Nakhon heeft twee grote stalen kisten uit een vijver geborgen, elk met daarin een levenloos lichaam.

De politie arresteerde een 35-jarige man, alleen geïdentificeerd als Waroot. Hij gedroeg zich naar verluidt grillig, schreeuwde en sprak onsamenhangend. Waroot blijkt het syndroom van Down te hebben en was een familielid van de doden. Het is echter onduidelijk waarom hij dat zou hebben gedaan.

4. Prof. Pimol Srivikorn, de adviseur van de premier en de president van de Taekwondo Association of Thailand, maakte publiekelijk bekend na de eerste bijeenkomst van de Subcommissie Sportindustrie met betrekking tot een verlengingsvisum voor buitenlanders die Muay Thai studeren om van 1 naar 60 dagen in Thailand te verblijven .

Dit nieuws zal Muay Thai-studenten overal in Thailand zeker opwinden.

5. Lokale media van Satun maakten melding van een ongeval op Kinderdag in het subdistrict Kuan Don, waarbij ambtenaren een show opvoerden met behulp van een reddingsvoertuig voor natuurrampen. Door een storing aan een onderdeel van het reddingsvoertuig raakten 44 kinderen veelal lichtgewond.

Het ongeval was voor de gouverneur van Satun aanleiding om te verbieden dat grote reddingsvoertuigen zouden worden gebruikt voor demonstraties voor kinderen voor toekomstige Kinderdagen.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.