Thaise restaurantexploitanten vragen de regering om de verkooptijden voor alcohol te ontgrendelen en het verbod op middagverkoop te beëindigen

Thailand -

Thaise restaurantexploitanten vragen de Thaise overheid om de verkooptijden voor alcohol te ontgrendelen en een einde te maken aan de beperkte verkoopperiodes, vooral van 2 uur tot 5 uur in de middag.

De voorzitter van de Thaise Restaurant Operators Association, de heer Sorathep Rojpojjanaras (Steep), vertelde Thai Media: “De wettelijke sluitingstijden van uitgaansgelegenheden zijn verlengd tot 4 uur. Restaurantexploitanten willen dat de overheid ook rekening houdt met de wettelijke openingstijden voor alcoholverkoop, vooral in de middag.”

“We hebben een brief naar de premier gestuurd met het formele verzoek om de verkooptijden voor alcohol tijdens 2 uur vrij te geven. tot 00 uur om de voedsel- en drankenindustrie een impuls te geven. We hebben dit nodig als nieuwjaarsgeschenk van de Thaise regering”, legde de heer Sorathep uit.

“Om verkoopbelemmeringen voor restaurantbedrijven weg te nemen, is het alcoholverkoopverbod van 2 uur tot 00 uur geopend. tot 5 uur moet worden geannuleerd. Dit verbod duurt al meer dan 00 jaar. De verbodsuren hebben problemen veroorzaakt met buitenlandse toeristen en velen van hen begrijpen niet waarom er een verbod is en gaan vervolgens in discussie met ondernemers”, voegde Sorathep eraan toe.

“Thailand is een door toerisme gedreven land. Dit verbod op alcoholverkooptijden is geen internationaal recht. De Thaise economie en het toerisme zijn nog niet volledig hersteld vergeleken met vóór de Covid-19-pandemie”, aldus de heer. merkte Sorathep op.

Sorathep en andere bedrijfseigenaren hebben er ook op gewezen dat niemand in de huidige regering de reden voor het middagverbod adequaat kan uitleggen, alleen met geruchten dat de meer dan vijftig jaar oude archaïsche wet destijds oorspronkelijk door de premier werd aangenomen om Thaj te verbieden. overheidswerknemers ervan weerhouden vroegtijdig hun werk te verlaten om te gaan drinken.

Een andere reden voor de inwerkingtreding van de wet, gegeven door Thaise politici, was het verbieden van de verkoop van alcohol, aangezien scholen het rijden onder invloed verbieden, maar critici hebben er voortdurend op gewezen dat een dronken bestuurder van 11 uur tot 2 uur zwaar dronken kan worden en vervolgens kan rijden terwijl de scholen vrijgeven. Hoe dan ook, waardoor de wet onzinnig wordt.

Het Thaise parlement heeft ook gesproken over veranderende openingstijden voor alcoholverkoop maar de restaurant- en toeristenindustrie hebben gezegd dat deze discussies al jaren gaande zijn en dat de Thaise premier en het kabinet de macht hebben om het proces te versnellen en de oude wetten ongeldig te verklaren zonder over nieuwe te hoeven debatteren.

Er is ook discussie geweest over het toestaan ​​van alcoholverkoop in de ochtend in buurtwinkels en supermarkten, merkt TPN Media op. Eén beperking waar momenteel echter niet op wordt aangedrongen, is het opheffen van het verbod op de verkoop van alcohol tijdens boeddhistische religieuze feestdagen. aangezien dit voor veel conservatieve en religieuze mensen in heel Thailand als een gevoelige kwestie wordt gezien, ondanks dat dit in het verleden door enkele zeer liberale leden van de regering is gesuggereerd.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.