Thaise premier gaat naar Davos voor het World Economic Forum

FOTO: เศรษฐา ทวีสิน - Srettha Thavisin

nationaal —

De Thaise premier Srettha Thavisin is vandaag, 15 januari, begonnen aan een cruciale missie naar Zwitserland om het World Economic Forum (WEF) in Davos bij te wonen.

Van 15 tot 19 januari zal de heer Srettha zich bij de wereldleiders en zakengiganten voegen op het forum onder het thema ‘Rebuilding Trust’, gericht op het bevorderen van vertrouwen tussen landen om de uitdagingen van het huidige mondiale landschap aan te pakken.

Hij wordt vergezeld door een krachtige delegatie van ministers, waaronder minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara en minister van Transport Suriya Jungrungreangkit. Dit markeert het eerste Europese bezoek van de heer Srettha sinds hij premier van Thailand is geworden, en de eerste keer in twaalf jaar dat een Thaise leider het WEF vereert met zijn aanwezigheid.

Het WEF presenteert een cruciaal platform voor de heer Srettha om de inzet van Thailand voor samenwerking en mondiale betrokkenheid onder de aandacht te brengen. Volgens rapporten zullen de premier en zijn ministers zich verdiepen in vier belangrijke werkstromen: samenwerking en veiligheid, economische groei, de rol van AI in de samenleving en de economie, en klimaatoplossingen. Hun primaire focus zal echter liggen op het aantrekken van investeringen voor het Land Bridge-megaproject van het land, dat wordt gezien als een game-changer voor het logistieke en economische landschap van Thailand.

Deze kolos van 1 biljoen baht heeft tot doel de Andaman Zee en de Golf van Thailand met elkaar te verbinden via diepzeehavens, snelwegen en spoorwegen. Door het verkeer uit de verstopte Straat van Malakka om te leiden, belooft de Landbrug de regionale handel te stimuleren en Thailand tot een belangrijk logistiek knooppunt te maken. De heer Srettha en zijn team zullen het WEF gebruiken om potentiële investeerders te werven en het potentieel van het project voor lucratieve rendementen te presenteren.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Pattaya News in 2024!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.