Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: buitenlanders gearresteerd wegens diefstal en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de belangrijkste lokale verhalen in Phuket en nabijgelegen provincies.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 8 januari tot en met zondag 14 januari 2024.

  1. Een Spaanse man werd gearresteerd nadat hij een tas met een mobiele telefoon, contant geld en sleutels had gestolen van een Mongoolse vrouw in een nachtclub aan de Bangla Road.

Politieagenten van Patong hebben een Colombiaanse dief gevangengenomen die bezittingen van een Russische toerist had gestolen in Soi Suk Charoen, Patong, Phuket.

In beide gevallen was er veel discussie op sociale media.

2. Een videoclip van een buitenlandse man die op de rug van een Tuk Tuk in Patong stond te urineren, is deze week viraal gegaan op sociale media, wat verontwaardiging en woede veroorzaakte bij veel Thaise gebruikers van sociale media die eisten dat de buitenlander zou worden gearresteerd en aangeklaagd voor de politie. volle omvang van de wet.

De zaak gebeurde echter maanden voordat het later werd onthuld en de toerist waarschijnlijk Thailand had verlaten.

3. Zes Russische toeristen en drie Thais zijn gered nadat een jacht kapseisde nabij een eiland in Rawai.

Dit ondanks dat de wind en de golven als zeer kalm werden omschreven.

4. Een beroemde jonge Iraanse bokser is dood verklaard na een groot fietsongeluk in de Chalong-onderdoorgang.

De Phuket Express betuigt zijn medeleven aan de vrienden en familie van de heer Fariyar.

5. Een schoonmaker uit Myanmar werd gearresteerd nadat ze in een hotel in Patong van twee Cypriotische staatsburgers en een Zweedse toerist had gestolen, waarbij ze goederen had gestolen ter waarde van in totaal ongeveer 140,000 baht.

Een huishoudster werd gearresteerd nadat ze 90,000 Baht had gestolen van een Fransman in een appartement in Patong.

Beide soortgelijke gevallen vestigen de aandacht op het belang van het veiligstellen van waardevolle spullen wanneer er schoonmaak- of schoonmaakdiensten zijn in uw woning of hotelkamer.

Dat was het voor deze week.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.